2011. augusztus 30., kedd

Szirmay Antal: Magyarország szóképekben - Jelenlegi ára: 2 090 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyarország szóképekbenA könyv listaára: 2400 Ft. Leírás:
Szirmay Antal Hungaria in parabolis című közmondásgyűjteménye értékes forrása a régi magyar művelődésnek. Elsősorban azért, mert az 1804-ben, majd 1807-ben latinul megjelent mű a magyar művelődéstörténet első, tudományos igényű (a kor színvonalán is csak félig tudományos) összefoglalása. Szirmay munkája, mely első ízben kerül magyarul az olvasók kezébe, a 18. század végén a magyar nyelvhagyományok (folklórszövegek, szólásmondások) megőrzése céljából megindult gyűjtőmozgalomba illeszkedik. Szirmay adatai mindazonáltal nem újszerűségükkel tűnnek ki, hanem a szerző ötletes, olykor délibábos magyarázatai, mindenekelőtt pedig szellemes előadásmódja révén. Három részre osztott műve első felében Magyarország társadalmi, földrajzi, nemzetkarakterológiai, gasztronómiai leírását adja, a magyar történelem és művelődés legfontosabb témaköreit veszi számba, bőségesen merítve az ókori és középkori történetíróktól eredő toposzokból, melyek azonosítása többnyire nem könnyű feladat. A kötet második része magyar közmondásokat és szójárásokat idéz, míg a harmadik egység latin szállóigék magyar megfelelőit sorakoztatja fel. E maga korában is ellentmondásosan megítélt, ám nagy hatású (pl. Arany itt találkozott a nagyidai cigányok történetével), adomákban, irodalmi idézetekben, Szirmay maga költötte verseiben, a nemzetiségek szavajárását utánzó szövegekben bővelkedő mű Vietórisz József klasszika filológus, nyíregyházi gimnáziumi tanár több mint ötven éves, az eredeti nyelvi bravúrosságát, ízes nyerseségét visszaadó fordításában jelenik meg az 1807-es második kiadás alapján, kiegészítve az 1804-es első kiadásból kicenzúrázott részekkel, továbbá Botos Péter református lelkész jegyzeteivel (ő szintén lefordította a művet), Kovachich Márton György 1804-es előszavával, valamint Csörsz Rumen István e kiadáshoz írt bevezető tanulmányával és jegyzeteivel. A bibliográfiával és névmutatóval záródó mű főként a régi magyar művelődéstörténet iránt komolyabban érdeklődő nagyközönséget célozza, de a szakembereket is érdekelni fogja - kiindulásul szolgál a latin szöveg internetes kritikai kiadásához is. ISBN: 978-973-26-0874-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 090 Ft

Az aukció vége: 2011-09-03 22:04
. Szirmay Antal: Magyarország szóképekben - Jelenlegi ára: 2 090 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése